Povežite se s nama

Sponzorirani

NYCE centar pripremio velik broj tretmana za zdravlje: kisik i dobra cirkulacija kao prevencija i lijek

Objavljeno:

- dana

Život u doba korone ostavio je traga kod većine, kako na fizičko, tako i na psihičko zdravlje. Upravo iz tog razloga NYCE Centar, centar holističke medicine u Varaždinu, pripremio je za vas velik broj tretmana koji vam mogu pomoći vratiti zdravlje, ali i uspostaviti ravnotežu duha i tijela.

Hiperbarična oksigenacijska komora

Kisik je prijeko potreban za normalan stanični metabolizam. Stalno raste broj istraživanja vezanih za hiperbaričnu oksigenoterapiju, ali jednako tako ona je popularna i kod slavnih osoba kao tretman za borbu protiv starenja te profesionalnih sportaša za ubrzavanje oporavka od ozljeda, ublažavanje kroničnih simptoma ili potencijalno liječenje traumatskih ozljeda.

Koristi od hiperbarične oksigenoterapije

1) Optimizacija mikrocirkulacije
2) Aktivacija i unapređenje limfnog sustava te sustava za eliminaciju toksina
3) Oksigenacija perifernih tkiva
4) Unapređenje cjelokupnog sustava cirkulacije krvi i srčane funkcije
5) Unapređenje koštano-zglobnog i mišićnog sustava
6) Protuupalni učinak na potkožno masno tkivo
7) Ubrzanje procesa postoperativnog oporavka pacijenata
8) Kraće vrijeme izlječenja manjih i većih sportskih ozljeda
9) Brži oporavak nakon vježbanja i intenzivnih profesionalnih natjecanja.

U borbi protiv starenja

Hiperbarična oksigenacijska komora potiče proces prirodnog izlječenja i imunitet, pospješuje vitalnost, popravlja koncentraciju i pamćenje, smanjuje umor, podiže razinu energije i izdržljivosti, unapređuje pomlađivanje stanica te pomaže u strategijama borbe protiv starenja.

Za vrijeme boravka u hiperbaričnoj oksigenacijskoj komori, osim oksigenacije provodi se i terapija inhalacije s eteričnim uljima. Najčešće se primjenjuju ulja poput eukaliptusa, kajeputa, čajevca ili ravensare, koja blagodatno djeluju na dišni sustav, a istovremeno djeluju i antivirusno.

Karboksiterapija

Karboksiterapija se iz više razloga zove idealnim tretmanom za zdravlje i ljepotu. Ako se želite pomladiti te postići lifting i AntiAge efekt na koži lica ili tijela, otopiti masne naslage i celulit, ako se želite riješiti problema sa strijama, ožiljcima, keloidima, ćelavošću ili patite od bolesti cirkulacije kao što su ulkusi (rane na nogama kod dijabetesa, postoperativne rane koje ne zacjeljuju), karboksiterapija je tretman za vas! Također, ovo je tretman koji dokazano pomaže kod psorijaze, Raynaudove bolesti, Morbus Burgera, akrocijanoze, limfedema, sindroma kronične boli i artotskih bolova, kao i kod bolesti venske staze.

Korištenje ugljičnog dioksida u medicini ima dugu tradiciju. Kad je riječ o terapijskoj svrsi, karboksiterapija, ili aplikacija CO₂, pretežno se primjenjuje za liječenje problema sa zglobovima i slabom cirkulacijom krvi u donjim ekstremitetima. Međutim, u posljednje dvije godine ovaj način liječenja došao je je u središte pozornosti kao jedinstvena metoda primjenjiva u AntiAge medicini. Karboksiterapija znači kontroliranu primjenu pročišćenoga ugljičnog dioksida u različitim dijelovima ljudskog tijela s ciljem poboljšanja cirkulacije krvi u tkivima, poboljšanja elastičnosti kože, smanjenja lokalnih naslaga masti, ali i poboljšanja kvalitete kože. Ovaj je učinak vidljiv prilično rano (obično nakon dva tretmana, tj. nakon 7-14 dana). Tonus kože, kao i njezini estetski parametri, vidljivo se poboljšavaju. Ugljični dioksid koristi se za rješavanje problema s podbratkom, vratom, dekolteom i opuštenom kožom na trbuhu, rukama i unutarnjoj strani bedara, kao i za oblikovanje tijela te za liječenje lipomatoze, strija i zatezanja kože na jagodičnim kostima te rješavanje sitnih bora oko očiju i podočnjaka (tamnih, upalih, naboranih).

Cupping terapija

Cupping terapija je drevna metoda stara više od 1000 godina koja potječe iz kineske tradicionalne medicine. Rezultati tretmana su vrlo impresivni. Primjenjuje se tako da terapeut postavi vakuumske čašice na vaše tijelo istovremeno stvarajući vakuum, pomoću kojeg se odiže potkožno meko tkivo te postiže odlična cirkulacija koja uvelike olakšava razgradnju nakupina mliječne kiseline. Kroz povlačenje i opuštanje mekog tkiva opuštaju se napeti mišići, učvršćuje se koža, izvlače se toksini iz tijela i poboljšava se cirkulacija. Osim toga, cupping terapija je vrlo učinkovita metoda za uklanjanje celulita i preoblikovanje tijela, a može se koristiti i za masažu nogu, vrata, lica i dekoltea jer potiče cirkulaciju, poboljšava tonus mišića te daje odličan lifting-efekt.

Rife PEMF frekvencijska terapija

Što je frekvencijska terapija? Frekvencijska terapija se upotrebljava za prevenciju zdravlja, ali i u terapiji raznih bolesti. Terapija frekvencijama temelji se na načelu rezonancije. PEMF je skraćenica od “pulsirajućih elektromagnetskih polja“. Frekvencije se predaju tijelu uz pomoć magnetskog aplikatora, a zatim se dalje prenose tijelom. Postoji više od 500 medicinskih studija o primjeni PEMF terapije. Budući da većina medicinskih stanja može imati koristi od poboljšanja cirkulacije, redukcije upale te poboljšanja stanične energije i metabolizma, većina stanja može imati koristi od PEMF terapije.

Tko može imati koristi od PEMF terapije? Svi koji žele smanjiti upalu, povećati cirkulaciju ili poboljšati cjelokupno zdravlje mogu imati koristi od PEMF-a. PEMF terapija može koristiti svima za podržavanje i promicanje kratkoročnog i dugoročnog zdravlja bez negativnih nuspojava!

Prednosti PEMF-a za kardiovaskularni sustav uključuju poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja kroz poboljšanu mikrocirkulaciju i oksigenaciju, regulaciju krvnog tlaka poticanjem stvaranja dušičnog oksida te smanjenje sistemske upale. Prednosti PEMF-a za dišni sustav uključuju poboljšanje oksigenacije, smanjenje upale te poboljšanje stanja mišića, što može pomoći u podupiranju pluća.

Prednosti PEMF-a za koštani sustav uključuju poboljšanje stanje mišića i njihovo zacjeljivanje, ubrzavanje zacjeljivanja uganuća, istezanja, oteklina i upala te poboljšanje mikrocirkulacije i smanjenje boli, oteklina i upala koje su često prisutne u uvjetima poput artritisa i drugih stanja zglobova.

Prednosti PEMF-a za metabolizam i hormonalni sustav uključuju poboljšanje stanične energije i metabolizma, pomoć u uklanjanju toksina iz stanica, mišića i tkiva te podržavanje cjelokupnog metabolizma.

Akupunktura

Akupunktura je drevni istočnoazijski način liječenja koji je u upotrebi više od 3000 godina. Tradicionalna kineska medicina (TCM), koja uključuje i akupunkturu kao metodu liječenja, je filozofija koja se ponajprije fokusira na prevenciju, a zatim i na liječenje bolesti.

Kako se provodi? Provodi se postavljanjem iglica u specifične točke na tijelu, najčešće kroz 10 tretmana koji traju prosječno 20-30 minuta. Ovisno o dijagnozi i terapijskom učinku, može se primijeniti različit broj tretmana. Na mjestu uboda može se osjećati lagana nelagoda, toplina, peckanje, pulsiranje, strujanje i sl.

Indikacije

Indikacije za akupunkturu su bolni sindromi različitih porijekla – bolovi u leđima i vratu, išijas, alergijske bolesti dišnih putova, rinitis, gastritis, GERB, grčevi u području probavnog sustava, kljenuti i noćno mokrenje. Akupunkturom se može postići izrazito poboljšanje i/ili smanjenje bolova kod bolesti probavnog sustava (mučnina i povraćanje, štucavica, gastritis, čir), neuroloških oboljenja (migrene, periferna neuropatija, Menierova bolest, neuralgije, cervikobrahijalni sindrom, lumbosakralni sindrom, smrznuto rame, “teniski lakat“), bolesti dišnog sustava (upala nosne sluznice, upala sinusa), kožnih oboljenja (akne), bolesti uha, stresa, nesanice i ovisnosti o hrani.

Dr. med. Sanja Trivunović, NYCE centar
Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 35, Varaždin
042 550 391, www.nyceesthetic.hr, Facebook: NYCE

Sponzorirani

U Čakovcu i D. Kraljevcu festival inovativnih umjetničkih praksi, obilježena 160. obljetnica rođenja R. Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Naslovna fotografija: Otvaranje festivala zastavica u centru Čakovca – 350 zastavica umjetnika s pet kontinenata

Početkom rujna ove godine održan je 6. međunarodni Zrinski art festival, festival na kojem se kombiniraju inovativne umjetničke prakse temeljene na multimedijalnim i eksperimentalnim umjetničkim izričajima te istraživanjima u domeni novih medija, dizajna i vizualne umjetnosti.

Na festivalu su dosad sudjelovali umjetnici iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Švicarske, Njemačke, Austrije i Irske. Sve prepoznatljivije događanje predstavlja autohtoni čakovečki urbani koncept galerijsko-gerilske umjetnosti, koji je uz mnogobrojne programe, instalacije, izložbe i koncerte okupirao više lokacija u Čakovcu te rodnome mjestu dr. Rudolfa Steinera – Donjem Kraljevcu. Sama manifestacija ove godine uključila se u međunarodno obilježavanje 160. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera – 27. veljače 1861. – te se s ustanovom Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu i štovateljima Steinerove baštine te nauka povezala programski i organizacijski.

Rudolfa Steinera još za života suvremenici su prepoznali kao jednog od najvećih duhova Novog vijeka. Njegovo je djelo između 1893. i 1925. bilo nezaobilazno na području tolikih mnogih polja ljudske djelatnosti da ne bi bilo pretjerano reći da je ostavio jedan od najdubljih otisaka u cjelokupnom hodu ljudskog roda. Steinerov utjecaj snažno je prisutan u modernim tokovima europske umjetnosti, segmentima života kao što su prehrana i zaštita okoliša, medicina, pedagogija, arhitektura te poticanje alternativnog načina umjetničkog izražavanja i razmišljanja.

Euritmijska predstava IONA i Stefan Hasler

Pokrovitelji Festivala bili su Ministarstvo kulture i medija, Centar dr. Rudolfa Steinera, Grad Čakovec, Međimurska županija, Muzej Međimurja Čakovec, ULUPUH Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Turistička zajednica Međimurske županije, Hrvatska elektroprivreda d.d. te Optika Briljant. U suradnji sa spomenutim ustanovama i organizacijama priređene su radionice, predavanja, izložbe, koncerti, večeri poezije i glazbe te plesne i kazališne predstave.

U Dječjem vrtiću “Ftiček” u Donjem Kraljevcu prvoga je dana festivala u četvrtak, 2. rujna, za djecu organizirana radionica izrade zastava “Slavimo prirodu”, u čijoj je realizaciji sudjelovao Centar dr. Rudolfa Steinera putem projekta “Agri-Cool-Tura”. Službeno otvorenje festivala održalo se istog dana otvaranjem umjetničkih zastavica Zagreb (FUZZ) na Trgu Republike u Čakovcu. Posjetitelje su pozdravili organizatori i ostali predstavnici, među kojima je bila i ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec.

Djeca iz DV-a “Ftiček” Donji Kraljevec

Drugoga dana festivala, također pod egidom “Agri-Cool-Ture”, Centar dr. Rudolfa Steinera u atriju Muzeja Međimurja organizirao je školu vrtlarstva za najmlađe, radionicu na kojoj su djeca učila osnove vrtlarstva i sadnje. Istovremeno je u Dječjem vrtiću “Ftiček” u Donjem Kraljevcu održana radionica za djecu “Kao prvo – zagonetno drvo”, na kojoj su mogla naučiti kako nastaju drvene igračke.

Te je večeri povodom 160. obljetnice rođenja Rudolfa Steinera u Muzeju Međimurja otvorena izložba, koju su predstavile ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec te likovna kritičarka Branka Hlevnjak. U predivnom ambijentu izložene su slike umjetnika iz Hrvatske i drugih zemalja inspirirane vizijama dr. Steinera. Iste je večeri u Centru za kulturu održana i plesna predstava zagrebačkog euritmijskog ansambla “IONA” pod nazivom “Misteriji srca”, koji je vodila Vida Talajić Čuletić. Posjetitelji su nakon toga imali prilike uživati u klasičnim melodijama “Sedam izrijeka iz Kalendara duše Rudolfa Steinera” u izvedbi međunarodnog ansambla Streichquartett Seelenklang iz Švicarske, Njemačke i Austrije. Za kraj petka, u Atriju Muzeja Međimurja, izveden je performans Kralj Sunca – “Picaferaj” iz Splita.

U subotu, 4. rujna, program je bio posvećen studentima waldorfske pedagogije u Zagrebu, a sastojao se od već spomenutog ansambla klasične glazbe Streichquartett Seelenklang. U Čakovcu se održala radionica za djecu “Kao prvo – zagonetno drvo”, dok je subota bila predviđena i za druge cjelodnevne radionice iz područja plesa.

U Centru za kulturu zanimljivo predavanje na temu umjetničkog impulsa Rudolfa Steinera održao je počasni gost ovogodišnjeg Zrinski art festivala – Stefan Hasler. Te je večeri predstavljen i međunarodni euritmijsko-istraživački projekt “Tri struje” (Žak Branko Valenta i Danijel Grčević. Gošća: Lea Šprajc). Svojim dolaskom festival je uveličao i veleposlanik Indije Nj. E. Raj Kumar Srivastava.

Ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec i veleposlanik Indije Nj. E. Raj Kumar Srivastava s bistom dr. Rudolfa Steinera koju je izradio Boris Leiner

– Zadovoljni smo na ovoliko velikom odazivu domaćih i međunarodnih umjetnika koji su pomogli da se Steinerov umjetnički izričaj i impuls predstave našoj publici. Želimo zahvaliti svim organizatorima, izvođačima i umjetnicima, kao i mnogobrojnoj publici koja nas je podržala svojim dolaskom te odala priznanje ovom velikanu suvremenog doba! Napokon, kako kaže Steiner, svaki je čovjek “gospodar svoga mišljenja, a umjetnik svoga djela!” – poručuju iz Centra dr. Rudolfa Steinera.

Nastavite čitati

Sponzorirani

U tijeku je upis polaznika u jesenske grupe Škole brzog čitanja i mudrog učenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Škola brzog čitanja i mudrog učenja u Varaždinu i Ivancu upisuje polaznike u jesenske grupe.

Program „Mudro učenje-od prvog koraka“ za djecu u prvom i drugom razredu služi kao podrška u usvajanju početnih školskih vještina – čitanja, pisanja, računanja, organizacije gradiva, usmenog izražavanja i jačanja samopouzdanja te pokazuje djeci da im škola može biti laka.

Program „Brzo čitanje i mudro učenje“ je za školarce od trećeg razreda nadalje te srednjoškolce, u kojem se usvajaju vještine 4x bržeg čitanja, duplo boljeg pamćenja, 2x boljeg razumijevanja, organizacije učenja i usmenog prezentiranja; razvija se samostalnost, učenje postaje lakše, kreativno i izazovno, čime se podiže motivacija prema školi.

Sve ove vještine realno su primjenjive u školskim obavezama, kao i na fakultetu, na poslu i u svakodnevnom životu.

Program za školarce traje 6 mjeseci, dok program za studente i odrasle traje tri mjeseca.

Inače, u sedam država regije sada djeluje već 55 Škola brzog čitanja i mudrog učenja, od čega su 22 Škole u Hrvatskoj, gdje trenutno programe ove Škole pohađa 1839 polaznika.

Do sada je u našoj zemlji već 3950 polaznika steklo diplomu programa. Ova međunarodna škola već treću godinu zaredom nagrađena je prestižnom nagradom Balkan Awards za značajan doprinos obrazovanju u regiji, a rezultati polaznika u njihovom svakodnevnom životu, boljim ocjenama i povećanom znanju – najveća su vrijednost programa.

Upisi na: www.kreo-vz.com i [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje