Povežite se s nama

Život i društvo

Odazovite se iduće subote na „Dan na Dravi“ i bolje upoznajte s nordijskim hodanjem

FOTO: Ilustracija, Arhiva RT

Objavljeno:

- dana

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina redovito obilježava Međunarodni dan rijeke Drave, a ove će godine, u subotu, 17. rujna, organizirati prezentaciju sportsko-rekreativnih aktivnosti s još osam klubova, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Već petu godinu uzastopno Udruga Drava na rijeci Dravi organizira različite načine druženja na kojima redovito okuplja članove. Organizacijom petog „Dana na Dravi“, koji će se održati 17. rujna na prostoru Dravskog kupališta i u Dravskoj park šumi, obilježit će Međunarodni dan rijeke Drave i promovirati nordijsko hodanje kao jedan od najzdravijih i najjeftinijih oblika rekreacije.

Sugrađanima koji samoinicijativno prakticiraju nordijsko hodanje omogućit će besplatnu edukaciju kako bi pravilno koristili štapove i iskoristili sve benefite koji nordijsko hodanje pruža. Okupit će i druge udruge i klubove koji za svoje aktivnosti koriste područje rijeke Drave. Uključili su se Klub podvodnih aktivnosti Drava, Orijentacijski klub Varaždin, Streličarski klub Cekin Varaždin, Kajak kanu klub Varaždin, Trkački klub Marathon 95, Brdsko biciklistički klub ASI Varaždin, Športsko-ribolovni klub Varaždin i Triatlon klub Sjever Varaždin. Oni će građanima prezentirati svoje aktivnosti i sportove.

Program „Dana na Dravi“ počet će u 10 sati. Od 13 sati održat će se okrugli stol pod nazivom „Što nas svrbi“, uz sudjelovanje predstavnika sportsko-rekreativnih udruga i klubova, Grada Varaždina i gradskih komunalnih tvrtki, a tema je uređenje područja uz rijeku na dobrobit svih koji uživaju u ljepotama Drave.

Iz Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava te osam klubova pozivaju sugrađane svih dobi, od vrtićke do zlatne životne dobi, da dođu na promociju nordijskog hodanja kao pristupačnog oblika rekreacije, promicanje sportske kulture i približavanje ljepota rijeke Drave građanima Varaždina, otkrivajući nove rute za nordijsko hodanje, pješačenje, trčanje, vožnju bicikla i sve ostale aktivnosti dostupne na i uz rijeku Dravu.

Život i društvo

Prema trenutnoj prognozi ništa od ozbiljnijeg snijega na varaždinskom području narednih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi već nekoliko dana najavljuju snijeg i za nizinske krajeve Hrvatske.

Ipak, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području past će tek pokoja pahulja i to pomiješana s kišom.

Kiša počinje padati već u srijedu, 30. studenoga, a nastavit će padati i u četvrtak ujutro. Baš tijekom četvrtka malo snijega moglo bi padati uz navedenu kišu.

Sve do nedjelje, 4. prosinca, bit će oblačno te bi svaki dan trebalo padati nešto kiše.

Najviša dnevna temperatura ide do 5 °C, a noću neće pasti ispod 0 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Srednjoškolci i studenti natjecali se na talent showu na njemačkom jeziku u varaždinskom HNK-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarska škola Varaždin i Udruga Ekult organizirali su osmi talent show na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“ u petak, 25. studenoga, u Koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu.

Na „Maxu” su nastupili srednjoškolci i studenti, čak njih 62-oje u 25 nastupa, svi odlični glazbenici i ljubitelji njemačkog jezika.

– Nakon dvije godine online „Maxa“, ponovno smo organizirali talent show uživo, što nam je svima donijelo toliku radost i sreću da ćemo ovaj „Max“ pamtiti kao iznimno uspješan, pun dobre glazbe i još boljih emocija! – istaknule su ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen i voditeljica Maxteama Melanija Klarić, prof. njemačkog jezika.

– Što nastup na ovom talent showu znači učenicima i njihovim mentorima? Na „Maxu“ se pjeva, pleše, svira i recitira na njemačkom jeziku te mladi mogu pokazati koliko poznaju njemački jezik, kulturu i tradiciju. No, ne samo to. Natjecatelji i njihovi mentori ulažu ogroman trud kako bi pjesma koja u izvornom obliku često nije na njemačkom jeziku, zvučala dobro i „njemački“, a to nije jednostavna vježba – rekli su organizatori i dodali da tim više nastup na „Maxu“ postaje prihvaćen izazov, a uspjeh se udvostručuje kad se dvoranom prolomi pljesak.

Osim toga, mladi na „Maxu“ upoznaju nove ljude, prijatelje iz gotovo čitave Hrvatske, stječu znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život te pune i obogaćuju svoj kulturni kovčežić za život, a svaki javni nastup pomaže im u izgradnji samopouzdanja, što je u mladoj dobi posebno važno, ističu organizatori.

Pobjednici ovogodišnjeg Maxa su:

1. mjesto Srednja škola Krapina:

  Saša Vidović, Karla Kunštek

  Mentorica: Jasna Sutlović – Pogačić

2. mjesto Srednja škola Zlatar

   Ana Šimunić, Petra Šimuni

   Mentorica: Melani Brezak

3. mjesto Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

    Dorian Zovke, Maša Jakelić, Dario Morić, Lana Kursar, Daniel Jurić, Zara Perkov

    Mentorica: Danijela Badžim

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje