U organizaciji Udruge općina u Republici Hrvatskoj i Općine Vinica održan je radni sastanak skupine za izradu strategije razvoja lokalne samouprave.

Domaćin, načelnik Vinice Marijan Kostanjevac, upoznao je članove radne skupine s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom Općine Vinica kao i jedinstvenim spomenikom hortikulturnog uređenja – arboretumom Opeka.

Predsjednik radne skupine Ivica Klem iz Općine Nijemci upoznao je nazočne s aktualnim događajima organizacije Konferencije na temu Reformski potencijal-perspektive za ruralni razvoj 5. veljače u organizaciji Udruge općina u Republici Hrvatskoj, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te Zaklade Hanns Seidel.

Isto tako, prisutni su upoznati s nedavnim sastankom oko sistematiziranja regija prema NUTS klasifikaciji, a koji je nedavno organiziran pod visokom pokroviteljstvom Vlade RH.

Hrvatsko-slovenski konzultant Simon Ferjuc, s višegodišnjim iskustvom financiranja i sufinanciranja europskih projekata, upoznao je prisutne s manje vidljivim fondovima kao i novim mogućnostima povlačenja novca iz Europskih fondova.

Među sudionicima se također razvila diskusija oko novih trendova u kontekstu ruralnog razvoja. Okupljeni su konstatirali kako je Udruga općina u Republici Hrvatskoj uvela novu odgovornu kadrovsku politiku te se očekuje implementacija novih strukturalnih promjena u djelovanju Tajništva.

Na sastanku su uz gore spomenute sudjelovali i Sanja Udović iz Općine Viškovo, Željko Baradić iz Općine Stankovci, Dominik Knežević iz Općine Viljevo, Tomo Kovačić iz Općine Pisarovina, Mirjana Jambriški iz Općine Vinica te djelatnici Glavnog tajništva.

Komentari

Komentara