Povežite se s nama

Međimurje

Udruga Samoobrana Međimurje u Toplicama Sv. Martin organizira besplatni dvodnevni kamp!

Objavljeno:

- dana

Udruga Samoobrana Međimurje u suradnji s LifeClass Terme Sveti Martin 9. i 10. lipnja u prostoru LifeClass Termi Sveti Martin organizira besplatni dvodnevni kamp samoobrane za žene.

Svim polaznicama kampa bit će omogućeno sudjelovanje na predavanjima i radionicama samoobrane koje će se odvijati u dva dana (subota i nedjelja) u popodnevnim satima.
Na radionicama samoobrane će se polaznicama prezentirati osnovni elementi samoobrane namijenjeni isključivo ženama. Tamo će i same moći naučiti i isprobati osnovne elemente samoobrane, kao što su obrane od hvata za tijelo ili odjeću, obrane od gušenja, od bacanja na tlo, tehnike izbjegavanja prilaska nepoželjne osobe, obrane od noževa, palica i pištolja, obrane od čupanja za kosu, tehnike sprečavanja oduzimanja stvari, obrane od napadača prilikom ulaska u vozila te obrane u vozilu i na tlu.

Predavanjima će se educirati o svim preventivnim mjerama samozaštite i općenito dobiti korisne informacije kako spriječiti bilo koju vrstu nasilja nad ženama. Isto tako, svim polaznicama bit će omogućeno sudjelovanje na predavanju i radionici pružanja prve pomoći koje će održati pripadnici Gradskog društva Crvenog križa. Završni dan će u Pubu Potkova biti organizirano druženje i dodjela vrijednih nagrada polaznicama kampa. Sva predavanja i radionice samoobrane održat će predsjednik i trener Udruge Samoobrana Međimurje Ante Goleš. Radionice će se odvijati u sportskoj dvorani LifeClass Termi Sv. Martin, a predavanja u konferencijskoj dvorani Hotela Golfer.

Prijavu za prisustvovanje kampu, u kojoj navodite svoje podatke (ime i prezime), e-mail te veličinu majice (svaka polaznica dobiva za poklon majicu kampa), šaljite na:

-e-mail : [email protected]

-inbox službene FB stranici Udruge Samoobrana Međimurje https://www.facebook.com/selfdefense.medjimurje

-telefon 095/390-8992

Postoji mogućnost rezerviranja smještaja za noćenje s subote na nedjelju za više osoba u apartmanima LifeClass Termi. Za rezervaciju i upit cijene, kontaktirajte Udrugu!

RASPORED AKTIVNOSTI NA KAMPU

9. lipnja (subota)

14,45 – okupljanje ispred ulaza u Hotel Golfer
15,00 do 16,00 uvodno predavanje : „Uvod u samoobranu i utjecaj treniranja samoobrane na naše samopouzdanje“ (konferencijska dvorana)
16,15 do 18,15 – radionica samoobrane za žene (sportska dvorana)
18,30 do 19,30 – radionica pružanja prve pomoći Gradskog društva Crvenog križa Čakovec (sportska dvorana)
20,00 pa nadalje – druženje u Pubu Potkova

10. lipnja (nedjelja)

15,00 do 17,00 – predavanje : „Primjena samoobrane u realnim situacijama“ (konferencijska dvorana)
17,30 do 19,30 – radionica samoobrane za žene i prikaz obrane kod ulaska u vozilo (sportska dvorana i vanjski tereni)
20,00 pa nadalje – završno druženje u Pubu Potkova i dodjela vrijednih nagrada polaznicama kampa

U Hrvatskoj statistike kažu da je svaka tri dana silovana po jedna žena, dok je svakih 15 minuta po jedna napadnuta. Što se tiče Međimurja sve su učestaliji napadi na javnim mjestima gdje počinitelji nasilnim putem oduzimaju privatne stvari.

Dođite na besplatni proljetni kamp samoobrane za žene u LifeClass Terme Sveti Martin 9. i 10. lipnja, i naučite se obraniti!

Udruga Samoobrana Međimurje djeluje na području Međimurske županije i zalaže se za promicanje nenasilnog ponašanja u društvu, zaštiti žena i djece od nasilja, razvitak i unapređenje samoobrane kao borilačke vještine, te promicanje humanosti i mira. Rade sa ženama i djecom, tako da im putem učenja samoobrane pokušavaju podići samopouzdanje i prvenstveno probuditi svijest da nasilje postoje. Tečajeve samoobrane namijenjene ženama i djeci možete pohađati u centru Udruge u Šenkovcu, Marka Kovača 11.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje