Povežite se s nama

Međimurje

Udruga slijepih započela s provedbom druge godine programa „Osjetimo život“

Objavljeno:

- dana

Udruga slijepih Međimurske županije je 1. lipnja započela s provedbom druge godine trogodišnjeg programa „Osjetimo život“, koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Program će se provoditi do 31. svibnja 2023. godine. Partner na programu je Centar za socijalnu skrb Čakovec, a suradnici su Međimurska županija, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Radio 1.

Opći cilj programa je potaknuti slijepu djecu i odrasle slijepe osobe na uključivanje u aktivnosti i korištenje socijalnih usluga koje doprinose povećanju njihove uključenosti i kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Specifični ciljevi programa su osigurati integraciju za slijepu djecu putem organiziranja aktivnosti slobodnog vremena, osigurati dostupne i kvalitetne socijalne usluge te aktivnosti za odrasle slijepe osobe.

Kontinuirano se provode usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije slijepe djece, što uključuje podršku roditeljima i pomoć pri uključivanju slijepe djece u programe odgoja i obrazovanja (integracija) te usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije i većoj kvaliteti života slijepih odraslih osoba.

Potonje se odnosi na psihosocijalnu podršku kod pružatelja usluge, inovativne socijalne usluge i modele u zajednici koji pridonose neovisnom življenju i socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom te radno-okupacijske aktivnosti u svrhu razvoja i očuvanja radnih navika i vještina.

Početak provedbe druge godine programa obilježen je nordijskim hodanjem, aktivnošću na koju se članovi svakog utorka rado odazivaju.

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!