Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Oduševili učenike: profesori čakovečke Gimnazije rekreirali kultne scene iz filmova i serija

FOTO Petar Pavlic/Gimnazija Josipa Slavenskog

Objavljeno:

- dana

Profesori čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog uoči početka novog polugodišta oduševili su učenike, ali i sve ostale svojim fotografskim projektom koji su predstavili na društvenim mrežama.

Naime, prerušili su se u likove iz poznatih filmova i serija kako bi, kako kažu, pokazali da su i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni.

Inicijatori ovog zabavnog foto-projekta su profesorica hrvatskog jezika Zlatka Grahovec Soldat i profesor engleskog jezika Petar Pavlic, koji je ujedno i fotografirao rekreirane scene iz poznatih TV naslova.

– E. T. još uvijek želi kući, plavuša s Harvarda ruši stereotipe, u Paklenom šundu i dalje se izvrsno pleše, Peaky Blindersi šire strah i trepet, banda crvenokapuljaša željna je akcije… Ne, ne bojte se, niste zapeli u prazničnom bingeanju! Vaši profesori, prerušeni u junake iz poznatih filmova i serija, očekuju vaš povratak želeći vam pokazati da su, unatoč svim izazovima koje pred vas stavljaju, i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni. Dobro nam došli u školske klupe u novoj 2022. i neka nam i ona bude ovako vesela! – napisali su na Facebooku iz Gimnazije.

Profesori su za Večernji rekli da već više od 10 godina povodom božićne humanitarne akcije „Sajam dobrote“ u školi na kraju prvog polugodišta na neki način sudjeluju u programu, nastojeći se tako još više približiti učenicima, zabaviti se i pokazati svoje vrline i mane.

– Tako smo organizirali svoje inačice poznatih programa, primjerice, Ples s profesorima, Profesori pjevaju, Tvoje lice zvuči poznato, Profesori glume i slično. Ove smo godine u Organizacijskom odboru za obilježavanje 60. obljetnice osnutka škole, uz poticaj i podrškuravnateljice škole Sandre Breka-Ovčar, odlučili da ćemo ideju o fotografijama konačno realizirati u okviru „Sajma dobrote“ i da ćemo napraviti kalendar. Pozvali smo kolegice i kolege da se uključe i javilo se zaista mnogo njih, više od 40. Razmišljali smo o različitim mogućnostima, npr. o rekreiranju poznatih umjetničkih djela, slika i sličnom, no na kraju su nam filmovi i serije bili najzanimljivije rješenje – objasnili su profesori.

Dodali su da su tražili poznate i popularne scene koje se mogu uvjerljivo ili smiješno iskopirati, napravili izbor scena i ponudili ih kolegama koji su rado prihvatili ideju i odmah shvatili bit.

Pritom su se dobro zabavljali i smijali, pomagali si u nabavljanju rekvizita i odjeće te je cijeli proces bio vrlo spontan i jednostavan.

Profesori su pozitivno iznenađeni odjekom koji je projekt izazvao i brojnim pozitivnim komentarima – objavu na društvenim mrežama vidjelo je više od 100.000 ljudi, a dijeljena je oko 260 puta, što dokazuje da su postigli cilj, a to je međusobno se povezati, razbiti predrasude o nastavnicima, zabaviti se i nasmijati u ovim bremenitim vremenima.

Više o neobičnom i vrlo zabavnom projektu pročitajte ovdje.

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje