Povežite se s nama

U fokusu

Habuš nije znao čak ni to da je njegovom šoferu isplaćeno oko 2.300 kuna za prekovremene!

Objavljeno:

- dana

REVIZIJA UKORILA GRAD VARAŽDIN

U Gradu Varaždinu se prošle godine radilo prekovremeno, a svaki dodatni sat na poslu zaposlenicima je uredno plaćen, pa je za to potrošeno gotovo 84.000 kuna.

Međutim, Državni ured za reviziju je utvrdio da u slučaju devetero zaposlenika prekovremeni sati nisu isplaćeni sukladno Pravilniku o radu.

Tih devetero zaposlenika je imalo ukupno 477,5 prekovremenih sati, za što im je isplaćeno 29.817 kuna. Pritom je jedan zaposleni novac dobio na temelju odluke pročelnice Upravnog odjela, a preostalih osam na temelju evidencije o prisutnosti na radu, a bez ikakvih odluka pročelnika ili gradonačelnika.

– Iz evidencije prisutnosti na radu nije vidljivo koje su poslove zaposlenici obavljali – upozorili su državni revizori.

To je iznenadilo i gradonačelnika Gorana Habuša, priznao je danas u Gradskoj vijećnici novinarima.

– Odmah po objavi u medijima zatražio sam objašnjenje, jer naravno ni ja nemam takva saznanja. 30.000 kuna bruto je ukupno isplaćeno devetorici zaposlenika temeljem njihovih prekovremenih sati. U neto iznosu riječ je o 21.000 kuna, a mjesečno je to 1.800 kuna za svih devet zaposlenih. Radi se o ljudima iz protokola koji su vani subotom, nedjeljom, radi se o mojem šoferu koji me čeka i ima prekovremene sate – naveo je Habuš.

Kome su uistinu isplaćeni prekovremeni i zašto?

Neobično je da gradonačelnik sve do ovog tjedna nije znao da njegov vozač ima prekovremene sate, koji su mu uredno plaćeni, no suprotno Pravilniku.

Zanimljivo je i to da je Habuš rekao da se radi o devetero zaposlenika iz protokola, točnije iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika na čijem je čelu pročelnica Branka Matavulj.

Međutim, matematika nikako ne štima. U Uredu za odnose s javnošću i protokol ne radi devetero zaposlenika, nego samo njih šestero, u koje se ubraja i Habušev vozač. Od preostalih zaposlenika novinari su u popodnevnim satima i vikendom mogli na poslu ili na terenu vidjeti samo dvoje zaposlenika, Dražena Dretara i Luciju Cahunek. 

Iz toga se može zaključiti da gradonačelnik Habuš nije iznio točne podatke o tome kome su u Odjelu njegove najbliže suradnice uistinu isplaćeni prekovremeni sati i zašto.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje