Povežite se s nama

Međimurje

Međimursko veleučilište u Čakovcu u srijedu organizira Info dan za maturante

Objavljeno:

- dana

Međimursko veleučilište u Čakovcu održat će u srijedu, 14. ožujka, Info dan za maturante.

Program Info dana MEV-a započinje u 11:30 predstavljanjem Veleučilišta, dok je od 11:40 do 12:20 na rasporedu tribina pod nazivom „Studiraj na MEV-u!”. Tema tribine je razmjena iskustava studiranja na MEV-u, a sudjelovat će sadašnji i bivši studenti te profesori Helena Vincek, Dario Struški, Ivona Kutičić, Lucija Vrbanec i Jasmina Ovčar.

Po završetku tribine organizirano je osvježenje i razgledavanje Veleučilišta.

Međimurje

Ekipa OŠ Podturen u polufinalu natjecanja “Pametna pitanja za pametne glave”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ekipa OŠ Podturen u sastavu Dora Blažon, Iva Jalušić i Juraj Tot koju vodi vjeroučitelj Alen Sambolec plasirala se u polufinale natjecanja HKR-a “Pametna pitanja za pametne glave”.

U prvom susretu trećeg kola ova je ekipa poražena od ekipe OŠ Klanjec 11:17. U drugom susretu ekipa OŠ Podturen pobijedila je ekipu OŠ N. Hribara iz Velike Gorice 19:17.

U ponedjeljak, 6. svibnja, ekipa OŠ N. Hribara doživjela i drugi poraz, ovoga puta od ekipe OŠ Klanjec. Tako je ekipa OŠ Podturen zauzela drugo mjesto u svojoj skupini i plasirala se u polufinale.

Želimo im puno uspjeha u polufinalu i plasman u finale koji se održava u Zagrebu u studiju HKR-a.

Nastavite čitati

Međimurje

Novo veliko ulaganje u Odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec od oko 850.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Županijskoj bolnici Čakovec nastavlja se realizacija plana obnove te uskoro započinju radovi na nastavku rekonstrukcije Odjela pedijatrije što je potvrđeno potpisivanjem ugovora 8. svibnja za izvođenje II. faze vrijedne oko 850.000 eura.

Podsjetimo, Međimurska županija je još 2022. godine velikim ulaganjem od 4,33 milijuna kuna, obnovila dio odjela za liječenje djece i to onaj na kojem se skrbi za najmlađe pacijente, do 18 mjeseci života, dok će se ovim novim ulaganjem, rekonstruirati i opremiti preostali dio odjela, namijenjen smještaju i liječenju djece i mladih do 18. godine života.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., naglasio je da ovo veliki dan za djelatnike pedijatrije kojima je zahvalio na iznimnoj predanosti: „Povijesni je ovo dan jer potpisivanjem ugovora za II. fazu rekonstrukcije pedijatrije zaokružujemo našu viziju. Dobit ćemo optimalne uvjete za rad svih naših pacijenata i roditelja, te zahvaljujem županu Matiji Posavcu, Međimurskoj županiji, Upravnom vijeću ŽBČ-a i predsjednici Sonji Tošić Grlač, kao i Ministarstvu zdravstva na podršci.“

Misija i vizija politike Međimurske županije znači i snažan razvoj zdravstvenih ustanova i zdravstvene skrbi u Međimurju, naglasio je župan Matija Posavec: „Ovo je djelatnost u kojoj se godišnje skrbi za gotovo 4000 pacijenata u ambulantama, uz oko 1300 hospitalizirane djece uz koje na godišnjoj razini boravi i 800 osoba u pratnji, mahom roditelja. Županijska bolnica Čakovec jedna je od rijetkih koja omogućava pratnju te je taj model Međimurska županija podržavala kao izraz podrške i empatije svojim građanima“ rekao je župan

Poručio je i da razvoj zdravstva u Međimurju ide dalje: „Danas je potpisana odluka za nabavku dva vozila za sanitetski prijevoz te za još jedno vozilo hitne pomoći za naš Zavod za hitnu medicinu. Svjedočili ste ulagačkim aktivnostima u našem Zavodu za javno zdravstvo, Domu zdravlja te mislim da svi trebamo biti ponosni na postignuto. Međimurska županija je bila i ostaje podrška zdravstvu našega kraja.“

Potpisivanje ugovora o izvođenju II. faze radova s radošću je pozdravio i Dejan Balažin, dr. med., voditelj Odjela pedijatrije, istaknuvši da nema veće nagrade za sav uloženi trud od osiguravanja najvišeg mogućeg standarda smještaja i kvalitetnih uvjeta za rad: „Naši su djelatnici predanošću to zavrijedili kao naši pacijenti, stoga me raduje i činjenica da će nam rad olakšati odobrenje za povećanje broja kreveta u dnevnoj bolnici pedijatrije sa šest na osam. Broj kreveta na Odjelu ostao je isti – 24 – što znači da ćemo uspješno moći zbrinjavati djecu.“

Također, pozvao roditelje na razumijevanje jer ih u periodu izvođenja radova vjerojatno neće biti mogućnosti smještaja uz hospitalizirano dijete s obzirom da će svi pacijenti Odjela biti u ranije preuređenom prostoru.

Građevinske, strojarske i elektroinstalaterske radove izvest će djelatnici tvrtke Đurkin, a predstavnica tvrtke Maja Đurkin naglasila je da će radovi biti izvedeni odgovorno i kvalitetno unutar ugovorenog roka od 100 dana.

Okupljenima se obratila i izaslanica Ministarstva zdravstva Anita Milas-Anzić, dr. med., te naglasila da je Ministarstvo uočilo optimalno korištenje resursa u Županijskoj bolnici Čakovec što je rezultiralo povećanjem kapaciteta dnevne pedijatrijske bolnice pedijatrije, a time i omogućilo racionalizaciju troškova poslovanja i smanjenje liste čekanja.

O pacijentima Odjela pedijatrije skrbi pet pedijatara i 30 medicinskih sestara, uz podršku pet vanjskih liječnika koji pomažu u pokrivanjima dežurstava te rade u ambulantama kojima godišnje prođe i po 4000 pacijenata dječje dobi.

Koliki su rezultati najvećeg ulagačkog ciklusa Međimurske županije u zdravstvo ikada, te i u Županijsku bolnicu Čakovec, govori i popis obnovljenih odjela u recentnom razdoblju: odjel neonatologije, rađaonica, zatim prostori dječje i abdominalne kirurgije, rekonstrukcija i prenamjena starog bolničkog paviljona u moderni bolnički kompleks s Centralnom dnevnom bolnicom i suvremeno opremljenim Odjelom fizikalne terapije, zatim rekonstrukcija prilaza ustanovi, te Odjela pedijatrije uz što ne treba zaboraviti višemilijunski projekt energetske obnove svih bolničkih zgrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje