Povežite se s nama

U fokusu

Algebra otvorila centar u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

OBRAZOVANJE

Otvoreno učilište Algebra otvorilo je poslovnicu u Varaždinu, na adresi Anina 2, čime se varaždinski centar integrira u mrežu lokacija u kojoj vodeće digitalno učilište u Hrvatskoj može ponuditi širok spektar svojih programa obrazovanja za odrasle. 

Uz dvije nove, suvremeno opremljene učionice u Varaždinu, ukupan broj učionica koje Algebra sada ima na raspolaganju širom Hrvatske, što u vlastitim poslovnicama a što kroz odličnu suradnju s franšiznim partnerima u pojedinim gradovima, raste na 60.

Bolja prisutnost

– Naša vlastita poslovnica u Varaždinu omogućit će nam mnogo bolju prisutnost u gradu te ponudu programa obrazovanja, kao i certifikacijskih ispita građanima na području cijele Županije.

 Ovaj korak stoga smatramo vrlo važnim i u daljnjem razvoju Algebre, međutim, ponajviše nas raduje što će građanima Varaždina i Županije znatno proširiti mogućnosti cjeloživotnog obrazovanja i stjecanja novih vještina, naročito onih digitalnih i poslovnih, koje danas smatramo ključnima za podizanje konkurentnosti pojedinca na tržištu rada i profesionalni razvoj – naglasio je Tomislav Dominković, predsjednik Uprave Algebre.

Na adresi Anina 2 osvanule dvije nove vrhunski opremljene učionice

U Varaždinu od ove školske godine kreće i inovativni Algebrin program Digitalne akademije, namijenjen učenicima osnovnih škola, koji ih na zabavan i kreativan način uči primjeni tehnologije i digitalnom izražavanju kroz izradu multimedijskih sadržaja, kodiranje, osnove robotike i druge srodne teme.

20 godina Algebre

Istaknimo da će Algebra grupa sljedeće godine proslaviti 20 godina poslovanja, a osim kroz Otvoreno učilište Algebra, na tržištu edukacije prisutna je i kroz Visoko učilište Algebra, najbolje ocijenjeni stručni studij u Hrvatskoj, koji je upravo upisao desetu generaciju studenata primijenjenog računarstva.
Uz primijenjeno računarstvo, Visoko učilište Algebra nudi i studije multimedijskog računarstva i digitalnog marketinga, a od prošle godine i MBA program e-Leadershipa na engleskom jeziku.

Vodeće digitalno učilište u regiji

Varaždinska poslovnica, u Aninoj 2, osma je lokacija u Hrvatskoj na kojoj je Algebra neposredno prisutna kroz vlastitu poslovnicu, odnosno ukupno sedamnaesta. Vodeće digitalno učilište u regiji kroz programe usavršavanja i osposobljavanja školuje više od 3500 polaznika, a više od 20.000 pojedinaca prođe razne vrste specijaliziranih seminara. Od sada je značajna količina modernih obrazovanja po Microsoft, Adobe, Autodesk, Google i Cisco programima dostupna polaznicima iz Varaždina i okolice, uključujući i polaganje stručnih certifikata u međunarodnom ispitnom centru.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

FOTO Evo kako napreduje čišćenje jezera u Takošćanu, dnevno se odveze do 2500 metara kubnih sedimenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čišćenje jezera u Trakošćanu i dalje dobro napreduje, a voda bi se mogla početi puštati već u svibnju.

>> FOTO Radovi u punom jeku, voda će se u jezero Trakošćan početi puštati već u svibnju

Donosimo nove fotografije napretka radova izmuljenja jezera.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sredinom travnja došao je u Trakošćan provjeriti napredak radova.

– Iz Trakošćanskog jezera do sada je izvađeno više od 60.000 metara kubnih sedimenta koji je deponiran na privremenu deponiju. Uzevši u obzir količine iz prethodnih radova možemo zaključiti da je do sada iz jezera Trakošćanskog jezera izvađeno 106.000 metara kubnih sedimenta. Uskoro bi trebalo započeti punjenje jednog dijela jezera, a od jeseni i trajno zapunjavanje jezera. Rok završetka radova po ugovoru je 30. lipnja 2024. godine, a radovi su ugovoreni za 2,5 milijuna eura. Nakon završetka radova na čišćenju sedimenta iz prvog dijela jezera do Dvora Trakošćan slijedi uklanjanje servisnih putova – objavile su tada Hrvatske vode, koje su investitor.

Također, nakon čišćenja servisnih puteva slijedi punjenje donjeg dijela jezera neposredno ispod dvorca, a višak voda će se ispuštati u rijeku Bednju kako bi se omogućilo daljnje uklanjanje sedimenta iz viših dijelova Trakošćanskog jezera. Na taj način smanjit će se potreba za prepumpavanjem vode.

Paralelno s čišćenjem jezera Hrvatske vode uredit će lijevu obalu u dužini od 120 metara i to kamenom oblogom sa stopom od kamenog nabačaja. Na desnoj obali jezera uredit će se 100 metara klizišta i erodirane obale i to ugradnjom gabiona u visini od 1.5 metara.

U tjednu od 22. travnja Hrvatske vode su objavile da se povećava broj građevinskih strojeva za odvoz sedimenta te očekujemo dnevne odvoze između 2250 do 2500 metara kubnih po danu. Do tada je na gradilištu bilo devet dampera, četiri bagera duge ruke od 24 metra, četiri bagera ruke od 12 metara te buldožer.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnici Varteksa idu u štrajk, nisu im isplaćene plaće za veljaču i ožujak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Nakon što radnicima Varteksa d.d. nisu isplaćene plaće za veljaču i ožujak ove godine te nakon neuspješno završenog postupka mirenja, Samostalni radnički sindikat Varteks donio je odluku kojom se pokreće štrajk.

– Štrajk će započeti u ponedjeljak, 06.05.2024. godine u 6 sati i trajat će do ispunjenja zahtjeva Sindikata, a to je isplata neisplaćenih plaća – objavila je Udruga radničkih sindikata Hrvatske.

U ponedjeljak će se održati i konfencija za medije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje