Nacionalni stožer civilne zaštite potvrdio je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je od jučer ukupno 53 novozaraženih, pa je sada ukupna brojka 495.

Ministar Vili Beroš rekao je da je još prerano za zaključke o trendovima, no smatra da poduzete mjere daju određene rezultate, s obzirom na to da je povećanje broja zaraženih manje nego što je bilo posljednjih nekoliko dana.

Od jutros u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji nema novooboljelih.

– Trenutno imamo osam bolesnika na respiratoru, od kojih jedan čeka laboratorijski test, a ostalih 70 bolesnika u Klinici su stabilno. Nadamo se da neće trebati veću potporu. Od njih je troje nešto teže bolesno – rekla je Alemka Markotić.

>>Koronavirus odnio i drugi život u našoj zemlji<<

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je odluku za vozače teretnih vozila u međunarodnom transportu.

– Vi znate da smo dali preporuku još na početku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku – rekao je Božinović i dodao da oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, mogu i dalje koristiti karantene Stožera.

– Oni čiji je boravak kraći od 24 sata između utovara ili istovara, dužni su to vrijeme provesti u kabini za vozače. Molim da se pridržavaju svih mjera koje su propisane – poručio je Božinović.

Najavio je i da će večeras razmisliti o otvaranju specijaliziranih trgovina unutar tržnica, no sa striktnim mjerama kojih će se vlasnici morati pridržavati.

Ministar je otkrio i da su dvojica zaraženih policajaca iz Zagreba i Međimurja.

>>Koronavirus: zaražena 481 osoba, bolest potvrđena i kod dvojice policajaca<<

>>Tri nova slučaja zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji, ali i izliječene četiri osobe<<

Komentari

Komentara