Povežite se s nama

Međimurje

VIDEO Debitantski videospot kotoripske country grupe Veni Vidi Whiskey “Born to be Free”

Objavljeno:

- dana

Kotoriba je kotao u kojem su se smiješali maštoviti sastojci od kojih se prošle godine rodio novi hrvatski bend s prepoznatljivim zvukom!

Nositelji su pamtljiva imena Veni Vidi Whiskey, a sviraju ono što vole i dolazi im prirodno – country. Kostur grupe čini akustična četvorka: Renato Mikulan (gitara, tamburin, bisernica), Toni Miklobušec (vokal, cajon, usna harmonika), Krunoslav Siladi (kontrabas) i Damir Dolenec (gitara), dok im podršku na back vokalima pružaju Ana Radmanić i Michelle Fundak, koja je osmislila i ime benda. Zadnjega dana travnja javnosti su predstavili svoj prvi autorski singl i videospot „Born to be free“.

Od tambure do viskija

– Priča je započela tako da su tri četvrtine benda svirale tamburice u KUD-u Kotoriba. U želji za kvalitetnijim druženjem počeli smo svirati između ili nakon proba. Radilo se pretežno o obradama pjesama kojima smo mogli upotpuniti bajkerske fešte. Počeli smo se fokusirati na strane pjesme i shvatili da nam to svima odgovara, osobito stvari kao što su one Johnnyja Casha i Willieja Nelsona.
Moramo priznati da nam to što smo akustični olakšava puno toga: kako ne trebamo ozvučenja, jako smo mobilni, tako da elektrifikacija nije u planu (smijeh) Reakcije na naš prvi spot su odlične, komentari su jako pozitivni i to nam daje dodatan vjetar u leđa – kaže „viskijevac“ Renato Mikulan.

Grupa je potpisala ugovor s izdavačkom kućom Spona Music iz Zagreba, a njihov će nastupni autorski singl otvoriti Sponinu EP kompilaciju „Country of Origin: Croatia“, koja uskoro izlazi.

– Čini nam se da je ime originalno, prepoznatljivo i da dobro opisuje duh countryja i naše glazbe (smijeh) Viski i country, naime, neraskidivo su vezani – objašnjava kontrabasist Krunoslav Siladi. Dodaje da i dalje sviraju covere, no da su trenutačno orijentirani na autorske skladbe.

Sloboda i prihvaćenost

– Svi surađujemo u procesu stvaranja, što nam je, na kraju krajeva, i cilj. Pjesma „Born to be free“ nastala je na temeljima ideje slobode, što je velika motoristička strast koja nam je svima važna. Uz kadrove u kojima je prikazan „život na motoru“, spot je orijentiran i na putovanje koje od samoće vodi do prihvaćanja – kažu iz benda.

Singl je snimljen u studiju Benjamina Fabića, koji je u ruke za ovu prigodu uzeo i bubnjarske palice. Spot je sniman na nekoliko lokacija – na farmi konja „Muškatljin“, u garaži jednoga od članova benda te u prostorijama clubhousea Moto kluba “Rolling Fish”. Za ideju, režiju, montažu i rukovanje kamerom zaslužan je Denis Radmanić iz „Cutt Productiona“ uz pomoć kolege Matije Režeka (također „Cutt Production“), Marka Habuša i Lore Piškurić. Zahvalni su i Damiru Markaču koji im je pomogao s rasvjetom, a više puta i s ozvučavanjem, kao i glumcima u spotu: Karlu Žgancu, Gabrijelu Dolencu, Zvonku Habušu, Vinku Dolencu i Aleksandru Patafti.

– Hvala svima koji su nam pomogli u stvaranju ove lijepe priče, a ostalima želimo da uživaju u pjesmi i spotu! – poručuju „viskijevci“.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje